Aloittelijan opas

Aloittelijan opas ravit

Ravit ovat erittäin mielenkiintoinen laji seurata ja lyödä vetoa. Siinä voi tiedolla ja osaamisella vaikuttaa omiin voittomahdollisuuksiin hyvinkin merkittävästi. Maailmalla on useita raveihin tai muihin urheilulajeihin ammattimaisesti vetoalyöviä pelaajia, jotka tekevät voittoa tasaisesti. Kuten esimerkiksi nettipokerissakin, kukaan ei voita aina ja tästä syystä pelaaminen on aina riskialtista. Oikealla pelistrategialla ja lajituntemuksella voi kuitenkin päästä pitkälle.

Tunne pelimuodot

>Uutena ravivedonlyöjänä ensimmäinen asia, mitä pelaajan on tehtävä on tutustua lajin eri vedonlyöntimuotoihin. Suomessa järjestettävät kuponkipelit sisältävät ison joukon erilaisia vedonlyöntimahdollisuuksia voittajavedosta, troikkaan ja T-peleihin, joissa pyritään arvaamaan useamman lähdön voittajahevoset. Mitä enemmän lähtöjä, sitä suurempi lopullinen voittokerroinkin on. Totopelit Suomessa ja vedot ulkomaisilla vedonlyöntisivuilla eroavat toisistaan, joten erojen ja pelityyppien tunteminen on ensiarvoisen tärkeää.

Seuraa vetovinkkejä ja kertoimia

Varsinkin aloittava pelaaja voi olla aivan alussa hieman hukassa, mihin hevoseen kannattaisi panostaa. Useat lehdet iltapäivälehdistä alan nettijulkaisuihin julkaisevat päivän lähtöihin oman vinkkinsä. Tämä on perusteltu asiantuntija arvio todennäköisimmästä voittajasta arviontekohetkellä olevan tiedon perusteella. Kannattaa myös vertailla esimerkiksi Veikkauksen kertoimia muiden pelisivustojen vastaaviin. Näin voi saada paremman kuvan onko hevosta järkeä pelata ja kuinka isolla riskillä.

Opettele tuntemaan hevoset

Opettele tuntemaan hevoset

Ainoa tapa arvioida hevosten voimasuhteita on seurata itse hevosia. Opettele tuntemaan hevoset, heidän ohjastajat ja valmentajat. Lue alan juttuja ja katso hevosten esiintymistä TV:stä tai netissä. Seuraa hevosen menestystilastoja, mutta muista, ettei historia koskaan kerro kaikkea. Itse raviradalla käyminen voi antaa paremman kuvan hevosen kunnosta kuin pelkästään netin välityksellä voisi tietää.

Pelaa vastuullisesti

Aloitteleva pelaaja voi jopa tuurilla tehdä muutamia kivoja voittoja vetoa lyödessään. Tämän ei pidä harhauttaa pelaajaa kuvittelemaan olevansa parempi kuin on. Tästä syystä on hyvä muistaa, että pelaaminen on rahan riskeeraamista ja sitä on ainoastaan tehtävä rahalla, joka on rehellisesti varaa hävitä. Useimmat ulkomaiset pelisivustot tarjoavat pelaajilleen työkaluja pelaamisensa hallitsemiseen. Käytä niitä! Ne estävät pelaamasta enemmän kuin pelaajalla oli suunnitelmissa ja näin vältät huomattavien peliongelmien syntymistä jo etukäteen.