Suomen totopelit

Suomen totopelit ravivihjeet

Raveja järjestetään suomessa joka päivä. Joskus raveja on useampia samana päivänä, esimerkiksi perjantain lounasravien yhteydessä tai kesäisin. Totoa voi pelata pelipisteissä, joita on ympäri maata yli 1200, ja luonnollisesti raviradoilla. Pelipisteitä löytyy mm. huoltoasemilta (ABC) ja kaupoista (Siwat, Valintatalot, Citymarketit jne.). Varsinaisen fyysisen pelikupongin ostamisen lisäksi voit osallistua myös Fintoton verkkosivuilla sähköisesti. Nettipelaaminen onkin nykyisin erittäin suosittua. Sivut toimivat myös mobiililaitteilla kuten älypuhelimella, joten voit lyödä vetosi vaikkapa ravintolasta.

Päivittäiset pelit ovat Suomessa useimmiten niin sanottuja T-pelejä, joissa vedonlyöjän on arvattava neljästä seitsemään lähtöä / voittajahevosta. Näitä pelejä ovat muunmuassa Toto65, Toto76, Toto4 ja niin edelleen. Ensimmäinen numero kertoo pelattavien lähtöjen määrän.

Kotimaisiin raveihin on myös paljon helpompia pelejä, esimerkiksi lähtökohtaiset voittajat, sijoittumiset ja kaksari. Joihin lähtöihin pelataan ainoastaan myös ns. Troikkaa tai päivän duoa. Kun rahapelimonopolit yhdistyivät vuoden alussa uudeksi Veikkaukseksi, lisättiin pelivalikoimaan uusia tuotteita. Näistä mielenkiintoinen on erityisesti kaviovakio, joka on siis vakio-tyypinen ravituote.

Toto65

Toto65

Tässä pelimuodossa, jota pelataan keskiviikkoisin Suomen keskusraviradalla Vermon raveihin, pyritään arvaamaan 6 lähdön voittajahevonen. Voiton saa kun arvaa vähintään 5 lähtöä oikein. Voit myös valita pelaavasi vain päävoittoluokkaa, jolloin voitot maksetaan tuplana. Suomessa tämän erittäin suositun ravipelin palautusprosentti pelaajille on 65%.

Toto76

Toto76

Lauantain raveissa on pelattavissa 7 lähdön totopeli. Vieläkin haastavampi kuin kuuden peräkkäisen lähdön arvaaminen, tämä on yksi haastavimmista ja mielenkiintoisemmista suomalaisista totopeleistä. Peli on vakea ja järjestelmän hinta nousee helposti korkeaksi, joten se ei ole aloittelijan peli. Osuessa oikeaan voitot tosin voivat nousta hyvinkin korkeiksi. Tästäkin syystä Toto76 on erityisen suosittu porukka-pelaamisen muoto.

Toto4

Toto4

Suomessa neljän lähdön Toto4-peliä pelataan maanantaisin, torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Sitä pelataan myös ruotsin raveihin lähes joka päivä. Se on T-peleistä helpoin, mutta arvaamalla oikein kaikki neljä voittajahevosta on mahdollista voittaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Troikka

Troikka

Troikka on vedonlyöntipeli, jossa pelaajan tulee arvata oikeassa järjestyksessä yksittäisen lähdön kolme parasta hevosta. Troikka on mielenkiintoinen ravipeli, mutta haastava. Toisaalta tästä syystä se myös tarjoaa useimmiten suurempia kertoimia kuin helpommat totopelit. Sitä pelataan päivittäin joko yhteen tai kahteen lähtöön.

Vakioveikkaus raveissa eli kaviovakio

Veikkaus on lisännyt vakiovedonlyöntiin uusia kohteita vuosien varrella. Uusin näistä on kaviovakio. Sitä pelataan Vermon raveissa keskiviikkoisin Toto65-lähtöihin ja lauantaisin Toto76-lähtöihin. Tavoitteena on arvata hevoskolmikosta parhaiten sijoittunut, 1×2, kuten tavallisessa vakiossakin.

Huomioitavaa on kuitenkin, että jos nimetty hevonen jää pois, tulos arvotaan. Tästä syystä tulos voi olla eri kuin mikä lähdön lopullinen voittaja olisi. Tämä on vakioveikkauksen perussääntö ja sitä ei suunnitella vaihdettavan lähiaikoina. Keskiviikkona pelataan perinteinen kahdeksan vakio, kun taas lauantaina pelataan 12 kohteen vakio.

Vakioveikkaus on erittäin suosittu pelimuoto ja Veikkaus pyrkii tällä uudella tuotteella houkuttelemaan uusia pelaajia nimen omaan raviurheilun piiriin. Useat lehdet ja nettisivustot tarjoavat vakioon vihjeitä ja löydät niitä myös näiltä sivuilta.

Totopelit aloittajille

Yllämainittujen T-pelien lisäksi Suomen raveissa on pelattavissa useita helpompia pelejä, joista voi voittaa pienempiä summia, muutamista kympeistä satasiin. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Kaksari: Tiedä lähdön kaksi parasta hevosta. Näiden hevosten järjestyksellä ei ole merkitystä.
  • Sija: Arvaa hevonen joka sijoittuu kolmen (jos pienissä lähdöissä kahden) parhaan joukkoon.
  • Voittaja: Kaikista suoraviivaisin ja yksi suosituimpia pelimuotoja. Pelissä siis nimensä mukaisesti arvataan lähdön voittaja. Palautusprosentti on Suomessa pelattavista ravipeleistä korkeimpia, 88%.
  • Päivän Duo: Pelaaja valitsee kahden eri lähdön voittajahevoset.

Lukemalla sivuiltamme vihjeitä ja ravivinkkejä voit parantaa mahdollisuuksiasi pelata toto-pelejä voitollisesti. Kuten kaikessa vedonlyönnissä lopputulosta ei voi kuitenkaan etukäteen tietää ja pelaamisessa on aina mahdollisuus hävitä sijoitettu summa. Muistutamme siis, että vaikka pelaaminen on hauskaa, sitä on tehtävä ainostaan rahoilla, jotka on oikeasti vara hävitä. Suomessa ei voi maksaa pelikuponkia esimerkiksi luottokortilla. Vaikka tämä onkin mahdollista ulkomaisilla urheiluvedonlyöntisivustoilla, on hyvä tietää oma budjettinsa ja käyttää hyväkseen sivustojen tarjoamia vastuullisen pelaamisen rajoituksia. Näin voit varmistaa, ettet pelaa enemmän kuin olit suunnitellut.