Ruotsin totopelit ja ATG

Ruotsin Totopelit ATG

Ruotsin raveihin pelataan Suomessa Veikkauksen järjestämiä pelejä. Pelimuodot ovat suomalaisraveista tutut. Voit pelata niitä samoissa pelipisteissä kuin Suomen ravejakin. Voit siis ostaa kuponkeja esimerkiksi ABC-asemilta tai useimmista supermarketeista. Samoin kuin muutkin Veikkauksen ravivedot, voit lyödä vetoa raveista myös Fintoton sivuilla. Tämä mahdollistaa siis vedonlyönnin myös ruotsalaisraveihin vaikka kotoasi tai missä vain sinulla on kännykässä internetyhteys.

Pelimuodot ovat: Voittaja, Sija, Kaksari, Troikka, Päivän Duo, Toto4, Toto5, Toto65, Toto86 ja Toto75. Voit lukea enemmän näistä pelityypeistä täältä. Ensimmäiset neljä mainittua ovat helpompia pelejä, joissa voi voittaa muutamia kymmeniä euroja. T-peleissä pelin nimessä oleva ensimmäinen numero kertoo lähtöjen määrän. Mahdollinen toinen numero kertoo, kuinka monta lähtöä on vähintään arvattava oikein voittaakseen. Lähtöjen määrä vaihtelee neljästä jopa kahdeksaan arvattavaan lähtöön. Tämä pelimuoto mahdollistaa paljon korkeammat voitot.

Ruotsi naapurimaana on helppo ja suosittu kohde myös suomalaishevosille, ohjastajille ja valmentajille. Suomalainen raviurheilua seuraava ei välttämättä tunne kaikkea ruotsalaisista hevosista, mutta ruotsissa on huomattavasti suomalaisia raviharrastajia ja esimerkiksi netistä löytää paljon tietoa, varsinkin on toinen kotimainen luonnistuu. Löydät toki vinkkejä myös näiltä sivuilta tai päivittäislehtien urheiluosioista.

Toto75

Ruotsin lauantaisiin ja sunnuntaisiin raveihin pelataan Suomessa peliä, jossa arvattavana on 7 lähtöä. Näistä voiton jako tapahtuu 5, 6 ja 7 lähtöä oikein veikanneiden kesken. Peliä pelataan Ruotsin toto-pelejä järjestävän ATG:n säännöillä. Tämä tarkoittaa muunmuassa rajoituksia pelattavien systeemien määrälle ja kokonaisvetosummalle. Koska Veikkaus ja ATG tekevät suomalaispelaajien vedoilla yhteistyötä, voi joissakin tapauksissa esimerkiksi ylijäänyt voittosumma siirtyä Ruotsin seuraavien ravien jackpottin.

Toto64

Kuuden lähdön toto-peli järjestetään ATG:n kanssa ruotsin raveihin sekä maanantaisin, tiistaisin, torstaisin että perjantaisin ja sunnuntaisin. Riippuen pelitavasta voit joko voittaa jo neljällä tai viidellä osumalla tai vaihtoehtoisesti pelkästään kaikilla kuudella. Jälkimmäisessä tapauksessa voitto on 2,5-kertainen. Vähän enemmän pelanneelle tämä on erinomainen pelityyppi. Se sopii mainiosti myös porukkapeliksi.

Toto5

Toto5-pelissä (ruotsissa V5) valitaan täsmälleen viiteen ennakkoon ilmoitettuun lähtöön niiden voittajahevoset. Tässä pelissä on siis arvattava kaikki kohteet oikein. Sitä pelataan myös Suomen kohteisiin tiistaisin, mutta Ruotsin raveihin sitä voi pelata joka päivä. Ruotsin pelit järjestetään Veikkauksen ja ATG:n yhteistyönä ja ruotsalaisilla säännöillä.

Ruotsin raviradat

Ruotsin raviradat Åby Stora Pris

Ruotsin tärkeimmät raviradat sijaitsevat Tukholmassa ja Göteborgissa. Solvalla on ruotsin pääravirata, ja siellä järjestetään mm. Pohjoismaiden suurimmat ravit, Elitloppet -suurkilpailut, joka on yksi maailman suurimmista ravikilpailuista. Lisäksi siellä järjestetään useit muita suurkilpailuja kuten Elitkampen, Sweden Cup ja syksyllä Jubileumspokalen ja Kriterium. Toinen tärkeä rata Ruotsin raviurheilulle on Åbyn ravirata Göteborgin ulkopuolella. Muutaman vuoden takainen uusimistyö on tuottanut tulosta ja Åbyn rataa pidetään nykyisin yhtenä maailman hienoimmista ja nykyaikaisimmista raviradoista ja -keskuksista. Siellä järjestetään Ruotsin toiseksi suurin suurkilpailu, Åby Stora Pris, jonka palkinto summa on 1,5 miljoonaa kruunua, eli yli 150000 euroa. Viimeisin suomalaisvoitto näissä kisoissa oli Jorma Kontio Houston Laukko, mutta tämä tapahtui jo viime vuosituhannen puolessa välissä. Åbyssä toimii muiden muassa suomalaisvalmentaja ja entinen ohjastaja Veijo Heiskanen. Muita merkittäviä kilpailuja Åbyssä ovat Olympiaravit, Svenskt Mästerskap, Drottning Silvias Pokal ja Konung Gustaf V:s Pokal.

ATG ja Ruotsin ravit

ATG Ruotsin Ravit

Suomessa Veikkaus tekee yhteistyötä Ruotsin urheiluveikkauksen ATG:n kanssa.

Aktiebolaget Trav och Galopp:llä on hevosurheilun monopoli vedonlyöntiin Ruotsissa. Lisäksi se järjestää totopelejä Ahvenanmaalla Maarianhaminan raveissa. ATG:n tytäryritys Kanal 75 televisioi ruotsalaiset ravit ja myy tuotantoaan myös muille TV-kavanille.

Lakiteknisesti pelin järjestämisestä Suomessa vastaa Veikkaus, mutta käytännössä pelaaminen tapahtuu Ruotsiin ATG:n kautta ja ruotsalaisilla säännöillä, poolilla sekä  palautusprosenteilla.

Säännöt poikkeavat jonkin verran suomalaisista joissain tapauksissa. Näin esimerkiksi jos kukaan ei saa täysiä rivejä. Palautusprosentit ovat myös jonkin verran korkeammat kuin suomalaiskohteisiin vetoa lyödessä.

Ruotsin ravikohteisiin on tarjolla kertoimia myös monilla netin urheiluvedonlyöntiä tarjoavilla pelisivustoilla. Tällöin pelaaminen ei ole toto-pelaamista, vaan vedonlyöntitoimisto antaa kertoimia yksittäisille markkinoille ja voittosumma ei riipu muiden pelaajien panostuksista lainkaan. Löydät esittelyjä netin parhaista urheiluvedonlyöntiä järjestävistä nettisivustoista arvostelut-osiostamme.