Vedonlyöntivihjeet hevosurheiluun

Vedonlyöntivihjeet ravivihjeet

Isoisäni sanoi aikanaan, että “älä lapsi lyö vetoa. Mutta koska kuitenkin lyöt, niin lyö vetoa hevosista tai koirista. Ihmiset huijaavat, eläimet eivät.” Tilanne ei ole aivan tällainen nykymaailmassa, mutta ravikisat pysyvät edelleen suosittuna vedonlyöntikohteena.

Yksi syy on ihan vain se, että kyse on hyvästä viihteestä. Raviradalle pääsy on ilmaista ja minimipanostus on halpaa. Jos ravikärpänen puraisee, ja mielii katsomaan heppoja paikan päälle, niin ainakaan ei tarvitse maksaa satoja euroja, toisin kuin monessa muussa lajissa kuten vaikka jalkapallossa ja jääkiekossa.

Vedonlyönti suomalaisista raveista onnistuu netissä ja tietysti paikan päällä raviradalla. Netissä pääsee myös lyömään vetoa ulkomaisista ravikisoista. Suomessa ravi on muuten suosituin kilpailumuoto, mutta laukkakilpailu on ulkomailla paljon isompi. Englannin laukkakilpailut ovat Euroopan suurin vedonlyöntimarkkina, joten ihan pikkusummista ei tässä puhuta.

Kuinka voittaa rahaa hevosurheilusta?

Ravikisat ja laukkakilpailut eroavat lähinnä hevosen askelluksen perusteella. Ravissa hevosen juoksutaktiikka sekä nopeus ovat keskeisiä asioita. Askellajin pitäisi säilyä koko kisan ajan. Ravikisoissa hevonen vetää ravivaunua ja jockeyta, kun taas laukkakisassa jockey ratsastaa hevosella. Ratojen pituudet voivat vaihdella 400 metristä useisiin kilometreihin.

Laukkakisat eivät koskaan oikein juurtuneet Suomeen, mutta maailmalle se on paljon ravikisoja suositumpi, ja maailman kalleimmat hevoset ovat juuri laukkakilpailun hevosia, joista maksetaankin miljoonia. Laukkakilpailuja järjestetään sekä sileällä, että esteradalla. Ravikisoissa esteitä ei ravivaunusta johtuen luonnollisestikaan ole. Kylmä- ja lämminveriset hevoset kilpailevat aina eri lähdöissä. Mitä tulee vedonyöntiin, niin sitä voi harjoittaa tietysti paikan päältä raviradalta, sekä internetissä

Vedonlyönti netissä

vedonlyönti netissä ravit

Periaatteessa ravikisoissa ja laukkakilpailuissa arvataan hevosten sijoittumisia. Singleissä, eli suorissa vedoissa veikataan voittajahevosta. Tämä on helpoin vedonlyönnin muoto, ja kertoimet riippuvat siitä, miten hyvin hevosen odotetaan pärjäävän kisassa.

Sijoituspelissä veikataan sijoittuuko hevonen kahden parhaan joukkoon. Mahdollisuus voittoon on suurempi, mutta kerroin on tällöin myös pienempi. Tämä on turvallinen tapa kokeilla vedonlyöntiä, mutta jotta sillä tekisi rahaa, täytyy yleensä panostaa ns. mustiin hevosiin, eli epävarmoihin kohteisiin.

Lisäksi voit lyödä vetoa siitä, onko hevonen kolmen parhaan joukossa. Tämä maksaa huonommin, kuin kaksi aiempaa vetomuotoa, eikä suosikkihevoset yleensä tuo voittoja. Periaatteessa tämä on lähinnä kannattava, jos uskot tietyn hevosen suoriutuvan kisasta paremmin, kuin edellisistä kisoista.

Tämän lisäksi on olemassa vedonlyöntimuoto, jossa lyödään vetoa kaikista kolmesta kohteesta. Se on kallis, mutta jos hevosesi tulee ensimmäiseksi, saat kaikkien kolmen edellä mainitun kohteen voitot. Jos hevonen tulee toiseksi, saat kahden jälkimmäisen vedon voitot. Eli kyseessä on eräänlainen vakuutus, mutta tämä vetomuoto on kallis, eikä sen kerroin ole niin hyvä. Kolmesta ensiksi esitellystä vedosta on myös muita yhdistelmiä.

Yhdistelmävedot ovat asiantuntijan valinta. Valitset kahden tai useamman hevosen väliltä, ja päätät niiden eksaktin järjestyksen. Eli jos veikkaat hevosia kolme ja viisi, vetosi voittaa, jos hevonen numero kolme voittaa kisan ja hevonen numero viisi tulee toiseksi. Tästä on myös olemassa vedonlyöntimuotoja, joissa hevosten järjestyksellä ei ole väliä, mutta tällöin voitot ovat tietysti pienempiä.

Parhaat vedonlyöntistrategiat

Aloittelijoiden kannattaa pitäytyä suorissa vedoissa, sillä ne ovat halpoja ja helppoja tapoja oppia laji. Valitse yksi hevonen, joka päätyy ravikisan jälkeen sijoille yksi, kaksi tai kolme. Tämä vetomuoto on halpa ja yksinkertainen ymmärtää. Hiukan eksoottisempia vetomuotoja ovat erilaiset, useiden hevosten sijoitusten yhdistelmät yhden vedon alle. Tämä vaatii enemmän panosta ja tietotaitoa, mutta myös kertoimet ovat suuria – jos veto osuu, rahaa tulee.

Vedot kannattaa kirjata aina ylös, sillä moni pelaaja muistaa paremmin voitot, kuin häviöt. Muitakin omia tilastoja kannattaa pitää. Moni asia vaikuttaa lopputulokseen. Esimerkiksi lähtönopeus on tärkeämpi, kuin usein luullaan. Hitaalla lähtönopeudella saattaa nopeakin hevonen jäädä pussiin. Ajattele vaikka miten hankalaa nopean auton ja hyvän kuljettajan on nostaa formula-auto vikalta paikalta ekaksi.

Ammattilaisten ravivihjeet

Ammattilaisten vedonlyönti vihjeet vinkit ravit

Tästä hienosta vedonlyöntilajista on saatavilla paljon dataa. Esimerkiksi hevosista voi selvittää minkä tason raveissa se on ollut ennen, eli pärjääkö tämän tyyppisissä kisoissa. Lisäksi kannattaa selvittää, miten hevonen on pärjännyt vastaavalla ratatyypillä ennen.

Eli selvitä onko maa jolla juostaan, kuten luonnonmaa tai ruoho, sopiva hevoselle. Lisäksi kannattaa tarkastella hevosen historiaa sitä ohjastavan jockeyn kanssa. Niin ja lisäksi jos jockeuy on aina hyvä hevosesta riippumatta, niin saatat päästä käsiksi hyviin yllätyksiin.

Toisin kuin jalkapallossa ja jääkiekossa, suosikit ovat hyviä kohteita. Fanien määrä vaikuttaa sillä fanit lyövät tunnevetoja oman joukkueensa puolesta – harvemmin näin hevosissa. Lisäksi kannattaa seurata miten hevonen käyttäytyy karsinassaan, eli onko se iskukunnossa.

Hevoset ovat kuin ihmisiä, niillä on hyviä ja huonoja päiviä. Ai niin, arabianhevoset ovat pitkillä kisoilla miltei ylivoimaisia. Muista myös, että ioni internetin vedonlyöntisivusto tarjoaa muhkeita bonuksia ensitallettajille. Bonusrahalla on mainiota opetella lajien saloja, myös tämän lajin.