Voitollinen vedonlyönti raveissa

Vedonlyönti raveissa

Jokainen vedonlyöntiä harrastava luonnollisesti haluaisi pelata peliä voitollisesti. Nykypäivänä tähän voikin olla mahdollisuus. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pitemmällä aikajaksolla pelaaja löytää niin sanottuja ylikertoimia, eli vedontarjoajan antamia liian suuria kertoimia pelin todelliseen voimasuhteeseen ja olosuhteisiin nähden. Vedonlyöntitoimistojen kertoimet ovat aina ihmisten tekemiä. Vaikka niiden luomiseen käytetään erilaisia työkaluja, on inhimillisen virheen mahdollisuus aina olemassa.

Tunne laji ja hevoset

Jotta raveissa voisi lyödä voitollisesti vetoa, on tunnettava lajin tärkein muuttuja – pitää tuntea hevoset. On oltava hyvä kuva mikä on hevosen yleinen perustaso ja sitten verrata sitä vastustajien vastaavaan. Raveissa ja kaikessa muussakin urheilussa, tämän tietotaidon kehittäminen vie aikaa ja siinä voi kehittyä loputtomiin. On tottakai tärkeää tietää mistä on lyömässä vetoa. Näin pystyy arvioimaan todennäköisyyksiä, kun tietää mitkä tekijät vaikuttavat hevosten menestykseen.

Esimerkiksi hevosen laukkaherkkyys ja viimeaikaiset esitykset antavat viitteitä todennäköisyyksien arvioimiseen. Eri tekijöitä on kuitenkin niin huomattava määrä aina radasta säähän ja juostavan matkan pituuteen. Voittava pelaaminen perustuu siihen, että pelaat sellaisia hevosia, joiden todennäköisyys on odotusarvoisesti korkeampi kuin mitä kertoimien perusteella voisi kuvitella.

Tilastollisen pelaamisen harha

Historiallisella tiedolla voi olla merkitystä arvioitaessa hevosen todennäköisyyksiä. Pelintarjoajatkin käyttävät tätä tietoa antaessaan kertoimia kohteisiin. Siihen ei pidä kuitenkaan sokeasti luottaa. Talolla on etua, jota ei pelkkiä tilastoja katsomalla voi mitenkään kuroa umpeen. Muutenhan maailmassa ei olisi enää yhtään vedonlyöntitoimistoa. On siis tunnettava hevosten oikeat voimasuhteet.

Pelitili usealla vedonlyöntisivustolla

Yksi voitollisen pelaamisen tapa on vertailla kertoimia eri pelisivustoilla. Ensinnäkin nettipelisivustojen pelaajat saavat usein rahanarvoisia bonuksia, jotka on hyvä käyttää hyväkseen. Voit siis kilpailuttaa kertoimet eri välittäjien välillä. Jos löydät joltain sivustolta omaa arviotasi paremman kertoimen, pelaat sitä.

Muussa tapauksessa jätä väliin. Vedonlyöntikertoimien “oikeiden” todennäköisyyksien arvioiminen on vaativaa työtä, mutta usein siihen löytyy työkaluja netistä. Esimerkiksi ammattivedonlyöjien vedonlyöntipörssiä Betfairista voi käydä katsomassa halutun kohteen kertoimet ja verrata tätä muiden pelisivustojen kertoimiin. Aina kun kertoimien ero on tarpeeksi suuri, kannattaa sitä kohdetta pelata, tietysti oman riskinottokyvyn mukaisesti. Pelikassan hallinta onkin yksi voitollisen pelaamisen avainosaamisaluita.